Ягодов крамбъл

Ягодов крамбъл

 

Продукти:

 

700 гр. ягоди

2 с.л кленов сироп 

1 ч.л екстракт от ванилия

щипка млян кардамон

 

За хрупкавите трохички:

 

70-80 гр. краве масло

70-80 гр. овесени ядки

70-80 гр. брашно от лимец

70-80 гр. кафява захар

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Почистете ягодите и ги разрежете наполовина, а по-големите на четвъртинки. Към тях прибавете кленовия сироп, ваниловия екстракт и кардамона. 

 

  • В купа смесете съставките за хрупкавите трохички. 

 

  • Изсипете ягодите в съд за печене, а отгоре ги поръсете със сместа за хрупкавите трохички.

 

  • Печете 30мин. на 180°С или докато крамбъла получи златист загар, а пълнежът започне леко да бълбука. 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.