Ябълково сладко с бърбън и канела

Ябълково сладко с бърбън и канела

 

Продукти:

 

2 кг. ябълки

2 ч.ч захар

500 мл. вода

1 с.л канела

2 ч.л индийско орехче

3 ч.л. лимонена киселина

50 мл. бърбън

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Обелете и нарежете на средно големи кубчета предварително измитите ябълки. Изсипете ги в тенджера и прибавете подправките, захарта, водата и разбъркайте добре. Включете котлона на средно силна степен и разбърквайте ябълките от време на време. 

 

  • Щом ябълките започнат да омекват прибавете бърбъна, а след като са напълно омекнали – лимонената киселина. Оставете на котлона още 1-2 мин, а след това отдръпнете тенджерата и изсипете готовото сладко в стерилизираните бурканчета*. След затварянето им ги обърнете с капачките надолу.

 

*Стерилизирайте измитите бурканчета като ги поставите за 15мин. във фурна загрята на 200°С.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.