Шоколадов тарт с портокал [веган]

Шоколадов тарт с портокал [веган]

Продукти:

 

За основата:

110 гр. / 1 ч.ч овесени ядки

70 гр. кашу

70 гр. фурми

2 с.л кокосово масло

сок от ½  портокал

1 ч.л екстракт от ванилия

щипка сол

 

За крема:

400 мл. кокосово мляко

100 гр. черен шоколад

кората на 2 портокала

1 ч.л екстракт от карамфил и мандарина

щипка сол

 

За топинга:

200 мл. кокосова сметана

1 с.л мед/кленов сироп

настърган шоколад и няколко резена портокал за украса

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • За основата: Смелете овесените ядки и кашуто до получаване на брашно. Добавете фурмите, кокосовото масло, солата, ваниловия екстракт ,портокаловия сок и блендирайте отново. Рзстелете получената смес във форма за тарт и надупчете дъното на няколко места с вилица. Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 17-20мин. След изпичане оставете основата да се охлади.

 

  • За крема: Разтопете черния шоколад на водна баня, а след това го прибавете към кокосовото мляко. Разбийте до получаване на гладка смес. Прибавете останалите съставки – портокаловата кора, екстракта от карамфил и мандарина и солта. Разбъркайте крема отново и го изсипете върху основата. Поставете тарта в хладилник докато стегне – поне за 1 час. 

 

  • За топинга: Разбийте кокосовата сметана и меда до получаване на пухкава смес. Разстелете я върху тарта и завършете с няколко резена портокал и малко настърган черен шоколад.

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.