Чили кон карне
![Чили кон карне](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_1650,h_1125/https://www.lacuisine.bg/wp-content/uploads/2017/12/Picture231.png)
Продукти:
500 гр. кайма (60% телешко , 40% свинско)
400 гр. бял боб (консерва)
400 гр. червен боб (консерва)
200 гр. царевица (консерва)
½ лук
1 с.л. олио
2 скилидки чесън
300 гр. домати (консервирани/ пресни)
200 мл. доматен сос
1 дафинов лист
1 с.л кимион
чили
сол
пипер
Начин на приготвяне:
- В дълбок тиган запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавете каймата като бъркате до раздробявян
- Прибавете нарязаните домати, доматения сос, подправките и чили на вкус. Оставя се на средно силен котлон до сгъстяване( 30-40мин ), като от време на време разбърквате.е.
- Добавете отцедените царевица и двата вида боб. Оставете да къкри 4-5 мин.