Чеснов хляб

Чеснов хляб

Продукти:

 

Тесто:

200 гр. бяло пшенично брашно

50 гр. пълнозърнесто брашно

5 гр. прясна мая

200 мл. вода

1 ч.л сол

1 ч.л мед

 

Пълнеж:

50-60 гр. масло

3-4 скилидки чесън

пресни подправки 

 

1 яйце (за намазване)

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Разтворете маята във водата, която трябва да е на стайна температура и прибавете меда към нея. Оставете я настрани, за да шупне.

 

  • Смесете двата вида брашно и солта. Към тях прибавете и вече шупналата мая. Смесете добре съставките, загърнете купата с кърпа или фолио и я оставете на топло място поне за 2-3 часа, докато втаса тестото. 

 

  • За плънката смесете мекото масло, пресования чесън и накълцаните подправки(аз използвах прясна мащерка и риган). Изсипете сместа в прозрачно фолио, завийте го във формата на салам и го оставете във фризера. 

 

  • Оформете тестото в продълговата форма, намажете го с разбитото яйце и печете в предварително загрята на 220°С за 15 мин.

 

  • Направете разрези през 1,5-2см. докато хлябът е още топъл, пребройте разрезите и нарежете билковото масло на същия брой парченца. Поставете всяко едно от парченцата в разрезите. 

 

 

 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.