Черешови пайчета

Черешови пайчета

Продукти:

 

2 листа бутер тесто

500 гр. череши

½ ч.ч захар

кората на 1 лимон

1 яйце

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Смесете захарта и лимоновата кора с предварително обезкостените череши. Разбъркайте и ги поставете в сито/цедка, поставена върху купа. Оставете ги настрани за 15мин., за да се отцеди сокът и пълнежът да не е твърде течен.

 

  • Разточете размразените листа бутер тесто върху леко набрашнен плот. Разрежете всеки лист на 9 правоъгълника/квадрата. Рзпределете черешите в центъра на половината квадратчета. Поставете останалите правоъгълници/квадрати върху тези с пълнежа и запечатайте краищата като ги притиснете с вилица. 

 

  • Преди печене замразете пайчетата за 15-20мин., тъй като има опасност пълнежа да „избухне“ от високата температура. 

 

  • Поставете всяко пайче в тава, постлана с хартия за печене. Намажете повърхността на всяко с разбитото яйце, направете по 2 разреза отгоре и поръсете с малко захар. Печете в предварително загрята на 200°С фурна за 13-15 мин. 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.