Черешови пайчета
Продукти:
2 листа бутер тесто
500 гр. череши
½ ч.ч захар
кората на 1 лимон
1 яйце
Начин на приготвяне:
- Смесете захарта и лимоновата кора с предварително обезкостените череши. Разбъркайте и ги поставете в сито/цедка, поставена върху купа. Оставете ги настрани за 15мин., за да се отцеди сокът и пълнежът да не е твърде течен.
- Разточете размразените листа бутер тесто върху леко набрашнен плот. Разрежете всеки лист на 9 правоъгълника/квадрата. Рзпределете черешите в центъра на половината квадратчета. Поставете останалите правоъгълници/квадрати върху тези с пълнежа и запечатайте краищата като ги притиснете с вилица.
- Преди печене замразете пайчетата за 15-20мин., тъй като има опасност пълнежа да „избухне“ от високата температура.
- Поставете всяко пайче в тава, постлана с хартия за печене. Намажете повърхността на всяко с разбитото яйце, направете по 2 разреза отгоре и поръсете с малко захар. Печете в предварително загрята на 200°С фурна за 13-15 мин.