Торта с мандарини

Торта с мандарини

Продукти:

 

175 мл. олио

200 гр. захар

50 гр. хлебни трохи

100 гр. фино смлени бадеми

2 ч.л бакпулвер

4 яйца

кора на 5 мандарини

 

За сиропа:

75 гр. захар

сок от 3 мандарини

 


Начин на приготвяне:

 

  • В купа смесете сухите съставки (захар, хлебни трохи, бакпулвер, смлени бадеми).

 

  • В друг съд смесете останалите продукти – яйцата, олиото и кората на мандарините. Разбийте до смесване на съставките.

 

  • Прибавете сухите съставки към течната смес и разбийте до хомогенност.

 

  • Намазнете стените и дъното на форма за печене на торта с диаметър 20см. Изсипете сместа и печете в предварително загрята на 170°С фурна за 40-50мин.

 

  • За сиропа изцедете сока на трите мандарини, прибавете ги към захарта и оставете сместа да поври 2-3мин (до леко сгъстяване).

 

  • Щом извадите тортата от фурната я оставете да се охлади. Украсете с нарязани мандарини и залейте със сиропа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.