Тиквени палачинки със сладко от кестени
Продукти:
500гр. тиква, от които ще се получат около 300гр. тиквено пюре(1 ч.ч.)
2 яйца
1 ч.ч. кокосово мляко
¾ ч.ч. вода
1½ ч.ч. брашно
2 с.л. кленов сироп/мед
2 с.л. масло
1 с.л. ванилова есенция
½ ч.л. сол
щипка канела
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. джинджифил на прах
Начин на приготвяне:
- Нарежете обелената тиква на кубчета и я сложете да се готви на пара( тъй като аз нямам специален уред за готвене на пара, налях малко вода в тенджера и отгоре сложих пълната с тиква кошница за пържене на картофи ). Можете и да я сварите във вода, но тогава трябва да съобразите грамажите на останалите съставки в следващите стъпки, тъй като тиквата ще поеме голяма част от водата
- Щом тиквата е готова и я пюрирате добавете към нея яйцата, млякото, водата, разтопеното масло, ваниловата есенция и кленовия сироп. Разбийте съставките с миксер до получаване на гладка смес
- В отделна купа пресейте брашното, към него прибавете солта и подправките
- Добавяйте постепенно брашното към течната смес докато я разбърквате. Аз предпочитам сместа да е по-течна, за да мога да оформя по-тънки и кръгли палачинки и ако се налага добавям още мляко/вода. Ако предпочитате малки и пухкави палачинки( тип американските ) трябва да направите сместта по-гъста като добавите още брашно