Пица със зеленчуков блат

Пица със зеленчуков блат

 

Продукти:

 

За блата:

1 карфиол

¼  червен лук

1 червена чушка

1 яйце

сол

черен пипер

 

За плънката:

1 патладжан

5-6 печурки

100 гр. доматено пюре

1 скилидка чесън

100 гр. моцарела

риган

босилек

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Измийте карфиола като го разчупите на малки розички. Блендирайте го, а след това го поставете в кухненска кърпа и изстискайте водата от него. Изсипете го в купа и към него прибавете яйцето, ситно нарязаните лук и чушка, сол и черен пипер на вкус. Разпределете добре умесената смес в тава върху хартия за печене и оформете блат с дебелина 0.5см(ако сместа е твърде много можете да я разпределите в 2 тавички). Печете в предварително загрята на 200°С фурна до получаване на златист загар. 

 

  • Нарежете патладжана на тънки шайби и го поръсете със сол. Оставете настрани за 10-15мин, докато  се отцеди горчивият сок, а след това го измийте добре и подсушете. Запечете подсушения патладжан на оребрен тиган за няколко минути от двете страни. 

 

  • Изсипете в купичка доматеното пюре и към него прибавете пресования чесън. Разпределете сместа върху изпечения блат и наредете патладжана, нарязаните на шайби гъби и моцарела. Поръсете с риган и поставете пицата във фурната докато моцарелата се разтопи. Поднесете с пресен босилек.

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.