Обърнат ананасов сладкиш

Обърнат ананасов сладкиш

 

Продукти:

 

1 ананас 

1 ⅓ ч.ч брашно

1 яйце

2 ч.л бакпулвер

щипка сол

¾ ч.ч захар

¾ ч.ч кокосово мляко

1 ч.л екстракт от ванилия

¼ олио

1 с.л сок от лайм

кората на ½ лайм

¼ ч.ч масло 

½ ч.ч кафява захар

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Разбийте яйцата и захарта. След това прибавете олиото, млякото, екстракта от ванилия, сока и кората от лайма. Продължете с разбиването до получаване на хомогенна смес.

 

  • В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете тази смес към останалите съставки и ги разбийте до получаване на гладка смес.

 

  • Почистете ананаса и го нарежете на тънки шайби(можете да използвате и ананас от консерва, но вкусът и ароматът няма да са същите). Застелете форма за торта с хартия за печене и наредете ананаса отгоре.

 

  • Разтопете маслото на средно силен котлон и добавете кафявата захар към него. Бъркайте докато захарта се разтопи. Щом това се случи залейте наредените шайби ананас с карамела. След това изсипете и останалата смес.

 

  • Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 30-40мин. Щом сладкишът е готов го оставете настрани да се охлади, а след това го извадете от формата за торта и го обърнете.

 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.