Кростини с печена тиква и крема сирене
![Кростини с печена тиква и крема сирене](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_1650,h_1125/https://www.lacuisine.bg/wp-content/uploads/2017/12/Picture9.png)
Продукти:
(за 15 бр. кростини)
1 голяма багета/ пълнозърнеста франзела
500 гр. тиква
150 гр. червени боровинки
крема сирене
мед
масло
розмарин
Начин на приготвяне:
- Нарежете избелената тиква на малки кубчета и я сложете в тава, покрита с хартия за печене, намазана със зехтин и прибавете 40 мл. вода. Поръсете леко със захар и сложете тавата в загрята на 180°С фурна
- Нарежете багетата/франзелата на филиики с дебелина 2см., намажете ги с масло и ги сложете във загрятата фурна за няколко минути. Щом започнат да се запичат ги извадете
- Намажете всяка багета със смеска от крема сирене и малко мед, поставете няколкко парченца тиква, поръсете с червени боровинки и украсете с розмарин