Козуначен крем карамел

Козуначен крем карамел

Продукти:

 

1 стар козунак

1 л. прясно мляко

5 яйца

½ шушулка ванилия

½ ч.ч захар

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Поръсете дъното на подходяща форма за кекс със 4-5 с.л захар. Карамелизирайте захарта направо във формата на 180°С.

 

  • В тенджера затоплете млякото и към него прибавете захарта, зрънцата на ванилията и шушулките. Бъркайте докато захарта се разтопи и оставете настрани. Важно е млякото да не е вряло, а затоплено.

 

  • Разбийте яйцата и ги прибавете към млякото като бъркате непрестанно. Изсипете сместа във формата. 

 

  • Нарежете козунака на филийки и ги наредете във формата като ги притиснете, за да попият от млякото.

 

    • Печете в предварително загрята на 150°С фурна за 1-1:30ч., като сложите формата за кекс в съд(аз използвах голяма тава) със студена вода.

 

  • След като козуначения крем карамел изстине напълно, обърнете формата и сервирайте.

 

Козуначен крем кармел



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.