Кекс с кардамон, портокал и джинджифил
![Кекс с кардамон, портокал и джинджифил](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_1500,h_1125/https://www.lacuisine.bg/wp-content/uploads/2019/01/Кекс-с-кардамон-портокал-и-джинджифил.png)
Продукти:
2 ч.ч брашно
1 ½ ч.л бакпулвер
½ ч.л сода бикарбонат
1 ½ ч.л джинджифил на прах
½ ч.л кардамон / 2 шушулки кардамон
60 гр. масло
3-4 с.л мед
1 с.л портокалова кора
2 с.л сок от портокал
½ ч.ч бадемово мляко
2 яйца
¼ ч.ч (50гр) захар
Начин на приготвяне:
- Смесете в купа брашното, содата, бакпулвера, джинджифила и стритите зрънца кардамон.
- Разтопете маслото в малка тенджерка докато придобие златисто-кафяв цвят. Отдръпнете го от огъня и към него прибавете меда.
- В друга купа смесете останалите съставки – яйцата, захарта, маслото, заедно с меда, портокаловия сок, портокаловата кора и млякото. Разбийте до получаване на гладка смес. След като я получите започнете да прибавяте сухите съставки към течните до получаване на хомогенна смес.
- Изсипете сместа в леко намазнена форма за кекс. Печете в предварително загрята на 170°С фурна за 25-35мин, като по средата на печенето покриете кекса с алуминиево фолио.