Кайзершмаррн [Kaiserschmarrn]

Кайзершмаррн [Kaiserschmarrn]

 

Продукти:

4 яйца

250 гр. брашно

1 с.л захар

500 мл. прясно мляко

1 ч.л екстракт от ванилия

щипка сол и портокалова кора

пудра захар

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Разбийте жълтъците, захарта, прясното мляко, портокаловата кора, ваниловия екстракт и брашното до получаване на гладка смес.

 

  • В друга купа разбийте белтъците на сняг като добавите и щипка сол. 

 

  • Прибавете белтъците към другата смес, като я изсипвате на порции и бъркате внимателно с дървена лъжица.

 

  • Разтопете малко масло в тиган на средно силна степен и изсипете 1-2 черпака от сместа. Щом „палачинката“ получи златист загар от долната страна я обърнете, като може преди това да я разрежете наполовина, за да ви бъде по лесно. След като и другата страна стане златиста, я накъсайте или нарежете на различни по големина парченца.

 

 



2 thoughts on “Кайзершмаррн [Kaiserschmarrn]”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.