Крекери

Крекери

 

Продукти:

 

1 лист бутер тесто

1 яйце

¼ ч.ч настърган пармезан

½ ч.ч настърган кашкавал

1 ч.л риган

1 ч.л пипер

2 ч.л чесън на прах

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • В купа смесете настърганите пармезан, кашкавал, ригана, пипера и чесъна на прах.

 

  • Разбийте яйцето и с него намажете тънък слой върху бутер тестото. Поръсете половината тесто с част от сместа. Прегънете го на две и намажете повърхността отново с тънък слой от разбитото яйце. Поръсете с останалата смес от настърганите пармезан и кашкавал.

 

 

  • Нарежете тестото на ленти през 1см. и ги усучете. Поставете ги върху хартия за печене в тава и ги намажете с останалата яйчена смес. Печете в предварително загрята на 200°С фурна за около 15мин или до получаване на златист загар.

 

  • Оставете да изстинат и поднесете.

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.