Дюлеви барчета

Дюлеви барчета

 

Продукти:

 

1 дюля ( 150-200 г.р )

5 сушени кайсии

2 с.л чия

50 г.р орехи

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Нарежете дюлята на малки парчета и я изпечете във фурна на 180°С до омекване.

 

  • Накисенете сушените кайсии (можете да ги замените с друг сушен плод) в купичка с топла вода за около 3-4 мин, за да се хидратират.

 

  • В блендер сложете изпечената дюля, кайсиите, семената от чия, орехите и кленов сироп или мед на вкус. Разбивайте до получаване на гладка хомогенна смес.

 

  • Сложете на дъното на малка тава хартия за печене и изсипете сместта вътре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник поне за 1 час. Щом сместта стегне можете да я нарежете.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.