Дюлеви барчета
Продукти:
1 дюля ( 150-200 г.р )
5 сушени кайсии
2 с.л чия
50 г.р орехи
Начин на приготвяне:
- Нарежете дюлята на малки парчета и я изпечете във фурна на 180°С до омекване.
- Накисенете сушените кайсии (можете да ги замените с друг сушен плод) в купичка с топла вода за около 3-4 мин, за да се хидратират.
- В блендер сложете изпечената дюля, кайсиите, семената от чия, орехите и кленов сироп или мед на вкус. Разбивайте до получаване на гладка хомогенна смес.
- Сложете на дъното на малка тава хартия за печене и изсипете сместта вътре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник поне за 1 час. Щом сместта стегне можете да я нарежете.