Джинджифилови мъфини
![Джинджифилови мъфини](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_1500,h_1125/https://www.lacuisine.bg/wp-content/uploads/2018/12/Джинджифилови-мъфини.png)
Продукти:
300 гр. брашно
150 гр. кафява захар
2 яйца
1 ч.л бакпулвер
щипка сол
1 с.л канела
2 ч.л джинджифил на прах
1 ч.л карамфил (млян)
1 ч.л ванилов екстракт
100 мл. олио
100 мл. мляко
2 с.л кленов сироп
Начин на приготвяне:
- Смесете сухите съставки(брашно, бакпулвер, сол, подправки) и ги оставете настрани. В друга купа разбийте яйцата, захарта, млякото, олиото, кленовия сироп и ваниловия екстракт. Към тази смес прибавете сухите съставки на порции и разбийте докато стане хомогенна.
- Напълнете всяка формичка за мъфини с по 2 лъжици от сместа и печете в предварително загрята на 200°С фурна за 5мин, а след това я намалете на 180°С и печете още 10-12мин.