Джинджифилови мъфини

Джинджифилови мъфини

Продукти: 

 

300 гр. брашно

150 гр. кафява захар

2 яйца

1 ч.л бакпулвер

щипка сол

1 с.л канела

2 ч.л джинджифил на прах

1 ч.л карамфил (млян)

1 ч.л ванилов екстракт

100 мл. олио

100 мл. мляко

2 с.л кленов сироп

 


 

Начин на приготвяне:

 

 

  • Смесете сухите съставки(брашно, бакпулвер, сол, подправки) и ги оставете настрани. В друга купа разбийте яйцата, захарта, млякото, олиото, кленовия сироп и ваниловия екстракт. Към тази смес прибавете сухите съставки на порции и разбийте докато стане хомогенна.

 

  • Напълнете всяка формичка за мъфини с по 2 лъжици от сместа и печете в предварително загрята на 200°С фурна за 5мин, а след това я намалете на 180°С и печете още 10-12мин.

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.