Галет с нектарини, боровинки и кокосов франджипан

Галет с нектарини, боровинки и кокосов франджипан

 

Продукти:

 

Блат:

190 гр. брашно

50 гр. захар

115 гр. масло (студено)

60 мл. вода (студена)

щипка сол

 

Пълнеж:

2-3 нектарини

150 гр. боровинки

1 с.л кокосово брашно

1 с.л захар

 

Франджипан:

30 гр. меко масло

1 яйце

50 гр. захар

1 ч.л ванилов екстракт

50 гр. кокосово брашно

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Пресейте брашното и към него прибавете захарта, солта и маслото, нарязано на кубчета. Месете с ръце докато сместа стане като пясък. Направете кладенче в средата и прибавете водата. Месете докато получите гладко тесто. Поставете го в хладилник за 30мин, за да стегне.

 

  • Разбийте всички съставки за крема и го поставете в хладилник.

 

  • Върху леко набрашнен плот разточете тестото в кръгла форма с дебелина 0,5см. Не е нужно тестото да е разточено в точен кръг, даже напротив – ще получите интересна форма ако не е. Размажете кокосовия франджипан върху тестото, като оставите 5-6см ненамазана/чиста ивица към краищата.

 

  • Нарежете предварително обезкостените нектарини на тънки полумесеци и ги наредете върху тестото, а отгоре разпръснете боровинките. Загънете тестото като през 10см. го прегъвате и притискате. 

 

  • Намажете загънатите краища с разбитото яйце. Печете в предварително загрята фурна на 190°С за 35-40мин. или докато галета получи златист загар, а плодовете омекнат. 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.