Ананасов пудинг с хляб

Ананасов пудинг с хляб

 

Продукти:

 

4 яйца

½ ч.ч захар 

¼ ч.ч кленов сироп

щипка сол

щипка канела

1 ч.ч кокосово мляко

1 ч.ч сладкарска сметана 

5 ч.ч ( 300гр ) хляб

2 ч.ч ананас

пудра захар

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • В купа разбийте яйцата, захарта и кленовия сироп. Към тях прибавете млякотто, сметаната, солта и канелата.

 

  • Накъсайте хляба на средно големи парчета и ги потопете в сместа. Оставете ги в хладилник за 15-20мин, докато я попият.

 

  • Обелете и нарежете ананаса на парчета с големина 1-1,5см. Прибавете ги към хляба и разбъркайте. Изсипете сместа във форма за торта, като предварително сте я намазнили с олио. 

 

  • Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 50-60мин или доката пудинга не получи хубав златист загар. 

 

  • Оставете да се охлади и поръсете с пудра захар.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.