Тиквени палачинки със сладко от кестени

Тиквени палачинки със сладко от кестени

 

 

Продукти:

 

500гр. тиква, от които ще се получат около 300гр. тиквено пюре(1 ч.ч.)

2 яйца

1 ч.ч. кокосово мляко

¾ ч.ч. вода

1½ ч.ч. брашно

2 с.л. кленов сироп/мед

2 с.л. масло

1 с.л. ванилова есенция

½ ч.л. сол

щипка канела

½ ч.л. индийско орехче

½ ч.л. джинджифил на прах


Начин на приготвяне:

 

  • Нарежете обелената тиква на кубчета и я сложете да се готви на пара( тъй като аз нямам специален уред за готвене на пара, налях малко вода в тенджера и отгоре сложих пълната с тиква кошница за пържене на картофи ). Можете и да я сварите във вода, но тогава трябва да съобразите грамажите на  останалите съставки в следващите стъпки, тъй като тиквата ще поеме голяма част от водата

 

  • Щом тиквата е готова и я пюрирате добавете към нея яйцата, млякото, водата, разтопеното масло, ваниловата есенция и кленовия сироп. Разбийте съставките с миксер до получаване на гладка смес

 

  • В отделна купа пресейте брашното, към него прибавете солта и подправките

 

  • Добавяйте постепенно брашното към течната смес докато я разбърквате. Аз предпочитам сместа да е по-течна, за да мога да оформя по-тънки и кръгли палачинки и ако се налага добавям още мляко/вода. Ако предпочитате малки и пухкави палачинки( тип американските ) трябва да направите сместта по-гъста като добавите още брашно

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.