Равиоли с кестени и круши

Равиоли с кестени и круши

 

Продукти:

 

За тестото:

3 ½ ч.ч брашно

5 яйца

1 с.л зехтин

 

За пълнежа:

250 г.р кестени

2 с.л масло

½ глава лук

2 скилидки чесън

½ круша

½ ч.ч пармезан

сол

пипер

 

За соса:

2 с.л масло

200 г.р сметана за готвене

пресен розмарин

сол

пипер

 


Начин на приготвяне:

 

  • За приготвянето на тестото изсипете брашното в голяма купа и към него прибавете предварително разбитите яйца със зехтина. Месете тестото докато съставките се смесят добре. Щом е готово го поръсете с малко брашно, увийте го във фолио и го сложете в хладлник поне за 30мин.

 

  • За пълнежа можете или да сварите кестените, или да ги изпечете. Щом са готови ги обелете и нарежете на малки парченца. Ще ви е нужен по-дълбок тиган за останалите съставки. Включете на средна температура и прибавете маслото. Щом се разтопи прибавете предварително нарязаните лук и чесън. Запържете до леко зачервяване на лука. Настържете крушата на едро ренде и я прибавете заедно с кестените към лука. Поръсете с пармезана, солта и пипера.

 

  • В тенджера разтопете маслото за соса и прибавете розмарина. Щом леко се запържи и отпусне ароматите си прибавете сметаната, като бъркате енергично през това време.

 

  • Извадете тестото от хладилника и го разточете с дебелина 2-3мм. Посавете тестото върху формата за равиоли с помощта на точилка. Изрежете формичките и ги напълнете с по 1 чаена лъжичка от сместта, като оставяте малко разстояние от всички страни.  Леко навлажнете краищата на формичките и ги слепете с другите изрязани, но ненапълнени формички.

 

  • В тенджера сипете около 1,5л вода и прибавете щипка сол и 1 с.л зехтин. Щом водата заври прибавете част от равиолите и варете докато не поомекнат.

 

  • Щом всички равиоли са готои ги залейте със соса и разбъркайте. Добавете още сол и черен пипер ако е нужно.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.