Пълнозърнеста пица с патладжан и козе сирене

Пълнозърнеста пица с патладжан и козе сирене

Продукти:

 

Тесто:

200 гр. пълнозърнесто брашно

80-100 гр. пшенично брашно

125 мл. вода

1 ч.л суха мая

2-3 с.л зехтин

щипка сол

щипка захар

 

1 бр. патладжан

200 гр. козе сирене

200 гр. моцарела

100 гр. доматено пюре

2-3 скилидки чесън

сушен риган

 

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Пресейте двата вида брашно и към тях прибавете солта. Към затоплената вода прибавете захарта и маята. Оставете настрани, докато шупне.

 

  • След като маята шупне я прибавете към брашното, заедно със зехтина и замесете гладко тесто. Ако тестото е твърде сухо – прибавете 1-2 с.л вода, ако е твърде лепкаво – прибавете 1-2 с.л брашно. Оформете тестото на топка и го намзнете с 3-4 капки зехтин. Поставете го в купа, покрийте го с фолио или кърпа и го оставете на топло място за около 40мин, за да втаса. Рзточете готовото тесто и го преместете в съд за печене. 

 

  • Към доматения сос прибавете пресования чесън и намажете блата. Начупете козето сирене отгоре и прибавете нарязаният на тънки филийки/парчета патладжан. Нарежете моцарелата на филийки и я разпределете върху патладжана. 

 

  • Печете в предварително загрята на 180-190°С фурна за 15-20мин. Щом пицата е готова – поръсете със сушения риган. 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.