Кюфтенца от леща

Кюфтенца от леща

Продукти:

 

1 ½  ч.ч  леща

1 глава червен лук

3-4 скилидки чесън

3 с.л зехтин

5-6 с.л пармезан

½  чили чушка

3 ч.л чубрица 

2 ч.л мащерка

сол и черен пипер

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Сварете зелената леща, а след това запържете лука до златисто. Сложете всички съставки в блендер или ги пасирайте до получаване на хомогенна смес. (ако разполагате с пресни подправки ги прибавете по ваш вкус)

 

  • Оформете кюфтенцата с леко намазнени ръце. Печете ги в предварително загрята на 180°С фурна без вентилатор 25-30мин.

 

  • Сервирайте със сос, направен от 2 с.л майонеза, 4-5 с.л кисело мляко, 1 ч.л шарена сол.

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.