Кростини с печена тиква и крема сирене

Кростини с печена тиква и крема сирене

 

 

Продукти:

(за 15 бр. кростини)

 

1 голяма багета/ пълнозърнеста франзела

500 гр. тиква

150 гр. червени боровинки

крема сирене

мед

масло

розмарин

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Нарежете избелената тиква на малки кубчета и я сложете в тава, покрита с хартия за печене, намазана със зехтин и прибавете 40 мл. вода. Поръсете леко със захар и сложете тавата в загрята на 180°С фурна

 

  • Нарежете багетата/франзелата на филиики с дебелина 2см., намажете ги с масло и ги сложете във загрятата фурна за няколко минути. Щом започнат да се запичат ги извадете

 

  • Намажете всяка багета със смеска от крема сирене и малко мед, поставете няколкко парченца тиква, поръсете с червени боровинки и украсете с розмарин


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.