Бутер банички с карамелизиран лук и спанак

Бутер банички с карамелизиран лук и спанак

Продукти:

 

2 листа бутер тесто

500 гр. спанак

1 глава лук/червен лук

2 с.л зехтин

1 с.л мед

1 ч.ч настърган пармезан/кашкавал

1 яйце

1 ч.л чубрица

щипка индийско орехче

1 ч.л червен пипер

2 скилидки чесън

семена за поръсване

сол и черен пипер на вкус

 


 

Начин на приготвяне:

 

  • Загрейте зехтина в тиган на средно силна степен. Добавете нарязания на полумесеци лук и меда. Гответе го 10-ина минути, като от време на време го разбърквате. Прибавете пресования чесън, солта, пипера, чубрицата, индийското орехче, червения пипер, разбъркайте го и го гответе още 1-2мин. Щом отдръпнете сместа от котлона добавете спанака и пармезана, като ги разбъркате.

 

  • Разточете размразените листа бутер тесто върху леко набрашнен плот. Разрежете всеки лист на 10 квадрата. Рзпределете спаначената смес в центъра на половината квадратчета. Разбийте яйцето и намажете краищата на всяко едно. Поставете останалите 10 квадратчета върху тези с пълнежа и запечатайте краищата като ги притиснете с вилица. 

 

  • Поставете всяка баничка в тава, постлана с хартия за печене. Намажете повърхността на всяка една с яйце, направете по 2 разреза и поръсете със семена. 

 

  • Печете в предварително загрята на 200°С фурна за 15-20 мин. 

 

 

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.